Батькiвський дiм - це святе

Зеленіє земля,
Розпускаються всюди дерева,
По колгоспних полях
Гуркотять ще зрання тракторі.
Щоб в жнива був врожай -
Поскоріше зерно сіять треба,
Перший круг журавля
Споглядають селяни вгорі.

Працьовита весна
Заглядає у кожну домівку.
Перейди все село -
В кожній хаті робота якась:
Хтось везе до млина,
Хтось віддати готується дівку,
Хтось чекає коли
Перетреться у річці карась...

Люблять осінь усі
За багаті й рясні урожаї,
Та хіба не весна
Закладає засіки для нас?
Золоті пори всі,
Але кожний свою вихваляє,
Хоч святкуєм разом
І Різдво, і Великдень, і Спас.

Перший раз навесні
Мене мати моя повивала.
І з тих пір я цю пору
Найбільше чомусь полюбив.
І так склалось мені,
Так зозуля мені накувала -
В межах рідного двору
Щасливо життя все прожив.

Ну, а вам, хто полинув
Далеко від рідного дому:
Як не склалася б доля,
Та батьківський дім - це святе!
Знайдіть вільну хвилину,
Навідайтесь в гості додому,
Пам'ятайте, що волю
Всіх предків крізь час несете.

20.03.2002


Рецензии