Прощалася...

Запам’яталася мені
Своєю дивною журбою
Маленька церква в Ірпені,
Де я прощалася з тобою.

Щось жебонів старенький піп,
Якесь було церковне свято.
Церковний дим, церковний спів
На спокій навертав і святість.

А я прощалася.
                Бо ти
Для мене вмер, хоч як це й гірко.
А я тобі казала: “Йди,
З душі, із пам’яті, із віри!”.

Іди.
Нехай Господь дає
Тобі коріння і насіння.
Я свічку ставлю за своє  - 
Від тебе  -  світле воскресіння!

Нехай Господь благословить
Усіх, хто вірує у Нього.
Я відпускаю в білий світ
Усі образи і тривоги.

Бо відцвіте життєвий ряст,
І, хоч який замов молебень,
За все колись  Господь воздасть,
Коли покличе нас до Себе.


Рецензии