КРОВ ВИНА

Червона кров вина.
Секунд повільний лет.
На синім тлі вікна  -
Твій чорний силует.

Холодні і німі
Дрімають тіні, та
Іще єдина мить
І спалахнуть вуста!

Іще єдина мить
І спалахне цей світ,
Як блискавка в пітьмі,
Як папороті цвіт.
Розріже , наче ніж
Картини полотно,
І захмеліє ніч
Дощем і полином.

Прозоро капотить
Вина гаряча кров.
О, Господи, прости
Мене за цю любов,
За цей, що не кажи,
Сліпий самообман.
Несу його в душі,
Як свічку  крізь туман
За вічних берегів
Нетанучі льоди.

Цілують не богів,
Цілують їх сліди.


Рецензии