Посипалницька

Посипаю на щастя, на здоров’я, на Новий рік,
Щоб було добра у вас повний тік!
Роди вам Боже жито, горох і пшеницю,
Щоб ви мали до столу пиріжка й паляницю!
А ще кукурудзу й конопельки до самої стельки,
М’яту й льон по коліна, щоб вас ніколи голова не боліла!
Цибулю й часничка, щоб мали силу, як в бичка!
Щоб у вашому саду родила рясно малина,
Щоб була щаслива вся ваша родина,
Щоб зібрали гарний врожай з груші і сливні,
Щоб завжди водились у вашій хаті гривні!
Будьте увесь вік здорові і багаті,
Щоб мир і спокій панував у вашій хаті!
Хай Господь несе вам удачу завжди,
Щоб не було у вашім хазяйстві ніякої біди!
Будьте щедрі, бо те, що дається,
То сторицею до вас повернеться.
Золотою пшеницею у вас посипаю
І всього найкращого в цьому році бажаю!

14.01.2002


Рецензии