Сон при вiдкритому вiкнi

Я вікно вночі відкрив,
Свіжий вітер у легені
Залетів, душу струсив,
Нагадавши голос Жені.
Де вона? Чи спить, чи ні?
Чи щаслива? Чи здорова?..
Мрію, щоб хоч раз мені
Проспівала колискову...
І пішли думки в той край,
Де цвіте і пахне м’ята,
Де просив би: “Заспівай”! -
Щоб життя стало, як свято.
...І співали, і були
Найщасливіші у світі,
І сміялись, і цвіли,
І купалися у літі...
Дарувала доля нам
Кращу цінність, аніж скарби,
По життєвим полотнам
Накладала щастя фарби...
...Прокидаюсь, ніч пройшла,
А вікно все ще відкрите.
От наснилися дива,
Серце тугою налите...
Як би не було воно,
А як буду спать лягати –
Знову відчиню вікно,
Щоб хоч в сні щасливим стати...

23.04.2002


Рецензии