Мати

Мати -   це  в  житті  найкраще  слово.
Від  народження  і   до  кінця.
Ми  звертаемось до  його  знову,
Як  до материнського  лиця...

А коли  прийде  біда до  хати,
Де пройшло  твое  дитинство  тут.
Де   малого  ще  носила  мати,
Всі  думки  до  неї  приведуть...

Було б  краще,  щоб  привели   ноги,
Де  стоїть  хатина  в  три  вікна.
Там  старенька   молиться  до  Бога,
Бо  тепер   однісінька-одна...

А  коли побачуть  очі  сина,
Мов  для  неї  сонечко  зійде-
Звеселіе  і  сама  хатина-
*Господи.  до  мене   син  іде!*

Син   обійме  поцілуе   в щоку,
А  в  очах  то  радість  то   сльоза-
*Як  ти  виріс   синку  мій  нівроку...
*Я  ж  приїхав  мамо..  я  ж  казав*.

Любі  діти, кличуть  вас  дороги,
А услід  їм  мамині  слова-
*Не  забудьте  рідного порога,*
Поки  ваша  мати  ще  жива*...


Рецензии