Вижу сквозь тьму минувшых лет... Укр

***

Бачу крізь стіну минулих літ,
Як бабуся тихим ранком рано
Запашний, гарячий і рум’яний,
Витягають з печі білий хліб.

Ось вони на стіл несуть хлібину.
Помолившись перед образком,
Обережно й ніжно, мов дитину,
Накривають чистим рушником…

Хліб печений! Описати годі!
Як згадаєш – слинка потече!
Як шкода, що на селі сьогодні
Вже ніхто і хліба не спече.

(C) Елена Пошивана


Рецензии