з минулого в майбутн

Ти спішила, йти спішила,
Але впала і заснула.
Лиш душа дорогу шила -
Із майбутнього в минуле...
І у снах своїх блукала,
Поки сонце спочивало...
Але зранку знову встала,
І в дорогу мчишся жваво...
Ти ж ідеш сама для себе,
Тільки б не сидіти трутнем.
І, вдивляючись у небо -
Знов з минулого в майбутнє.
Все даремно: ти у клітці
Власних спогадів і мрії,
А теперішнє - у сітці
Обріїв пустих надії...
Розривай скоріше сітку,
Не минулим, не майбутнім -
Поламай, нарешті, клітку;
І живи сьогодні - путнім!..


Рецензии