Дерево душi

З роками дерево душі
До листопаду доживає.
Повільно листя облітає,
Встеляє землю.
                Не спіши,
Холодний вітре,  на світанні
Оббити яблуко останнє,
Бо й так впаде.
                Уже душа
Стає сама собі чужа  - 
Стоїть в передзимовім світі
Без позолоти і без цвіту,
І навіть без плодів,
                бо й тим
Пора настала обірватись.
Ані пташині не озватись,
Ані джмелю не прогусти.
Усе вже в  пам’яті…
                Не гріють
Ні спомини, ані слова.
Душа потрохи вечоріє,
Сама в собі уже жива.

Хто рахував її суцвіття?
Її прещедрі врожаї?
В якому несвіті і світі
Лишилися скарби її?

Ніхто вже того не згадає.
Тихенько сонечко сідає,
Замерзле віття золотить.
Стоїть душа передзимова
Останнім прихистком любові.
Чекає, поки Бог простить…


Рецензии