Орхiдея

На таємних стежках боліт  -
Аж затерпла душа  - 
Орхідеї самотній цвіт
У густих комишах.
Несподівано-золотий,
Він горить у багні.
Орхідеє,
Для кого ти
Запалила вогні?

Не для звірів, не для людей:
Ні один чоловік
Навіть близько не підійде  - 
Обійде звіддалік!
Не торкнеться ні джміль, ні птах
На своєму путі.
Хто у коси свої впліта
Ці зірки золоті?

Орхідеї таємний знак
Береже осока.
Як зустрінеш його, то знай  - 
Не тебе він чека.
Тут незнані тобі світи
Без мисливських чобіт.
Той, хто свічечку засвітив,
Той не вірить тобі…


Рецензии