Новор1чна н1ч

А що за сенс людині в пізнанні  -
Прямій дорозі  до скінчення світу?
Повільно тане новорічна ніч
В тріскучих вогняних небесних квітах.

Минає свято  -  феєрверк спокус.
Надходить ранок каяттям тверезим.
І знову день вигадує якусь
Таємну пастку для необережних.

Несе усіх життєва течія
Так нелогічно, грубо і безладно.
Є ніч. Є день. І в кожного своя
Над душами людей сувора влада,

Що крутить нами, як пожовтілий лист,
Одірваний ще від едемських кущів.
Ото єдине: Господу молись
Хоча б за те, що ще у світі сущий.


Рецензии