М1сяця к1т золотий

Ніч відкриває світи.
Чуєш холодну луну?Місяця кіт золотий
Легко у серце стрибнув.
Зоряні струни небес
Лапкою тихо чіпа.
Я викликаю тебе
З прірви самотніх чекань!

Ніч, повномісячна ніч
Дихає цвітом рясним.
Ти мене чуєш, чи ні?
Чуєш? Приснись!
Місячна стежка сія
Вздовж по свічаду води.
Бачиш, на березі  -я?
Бачиш? Прийди!

Кличуть вода і земля!
Небо мереживом зір
Постіль тобі вистеля.
Вір мені! Вір!
В тихому лагіднім сні
Срібним листком  на воді
Просто  - наснися мені
Тим, що тоді...

Просто  -  холоне ріка.
Просто  - туман молодий.
Просто  -  на тебе чека
Місячний кіт золотий...

м. Вінниця.


Рецензии