Ин дил-дили ман

Ин дил-дили ман бас нолон аст боз,
Ин дил-дили ман гам борон аст боз.
Афсонаи ишки ман ба анчом расид,
Ин дил-дили ман ачабо сузон аст боз.
   Ё рахм Худо бар дили зорам намо,
   Ё рахм Худо бар чашми чорам намо.
   Дар дунёи мухаббат гирам болу пар.
   Сухтаму сузам аз ин хис бори дигар,
   Аз накхати ошики шавам ман мадхуш,
   Маст гардаму беахди гардад фаромуш
 
Равона зи чашм ашки селоб бубин,
Сухта чигарам ин дили кабоб бубин.
Бахори умри ман хазон гирифт чанд,
Ин чони пур аз доду фарёд бубин.
  Ё рахм Худо бар фасли умрам намо,
  Ё рахм Худо бар ишке ризкам намо.
  Дар умри ширин насузам аз ахду вафо,
  Аз рашку хасад хамеша бошам чудо.
  Аз накхати ошики шавам ман мадхуш,
  Маст гардаму беахди гардад фаромуш


Рецензии