Батьк вське подв ря

ЧАСТЕНЬКО ПРИЇЖДЖАВ Я В БІЛОЗІР'Я,
ЗАВЖДИ СПІШИВ ДО БАТЬКІВСЬКОІ ХАТИ.
ДЕ З НЕТЕРПІННЯМ, ТАМ МЕНЕ ЧЕКАЛА
СТАРЕНЬКА,ПОСИВІЛА,РІДНА МАТИ.

ДЕ ЛІТОМ,І КВІТУЧОЮ ВЕСНОЮ,
І ВЗИМКУ,КОЛИ СНІГУ,НАЧЕ ПІР'Я,
З ДИТИНСТВА,Я ПРИРІС НАВІК ДУШЕЮ
ДО ТЕБЕ РІДНЕ,БАТЬКІВСЬКЕ ПОДВІР'Я.

ПО-СВОЄМУ,ТАМ ЛЕГКО І СПОКІЙНО,
Й НЕ ТАК,ЯК В МІСТІ,ДИХАЄТЬСЯ ВАЖКО,
ТАМ ЧУТИ ШЕЛЕСТ ЛИСТЯ,Й ШЕПІТ ВІТРУ
І СПІВ ПТАХІВ,І ЗАПАХИ РОМАШКИ.

ВЖЕ ВИШНІ ДОСТИГАЮТЬ БІЛЯ ХАТИ,
А ЗА ВІКНОМ РЯСНІЄ КУЩ КАЛИНИ,
ЛЮБИСТОК І ЛИСТКИ ЗЕЛЕНІ М'ЯТИ,
І ЯГОДИ ЧЕРВОНОЇ МАЛИНИ.

ПРИЄМНИЙ ХОЛОДОК В ЧЕРВНЕВУ СПЕКУ,
У ТІНІ ВИНОГРАДНОІ ЛОЗИ,
І ЗГАДУЮЧИ БАТЬКІВСЬКЕ ПОДВІР'Я,
НІЯК НЕ МОЖУ ЗДЕРЖАТИ СЛЬОЗИ.


Рецензии