Крапка

Дістань із кишені записну книжку та накричи на неї у письмовій формі -
Випусти свій гнів без руйнівних змін.
Вирахуй, які в твоїй мові приголосні перетворилися на одні лиш сонорні
Та жбурляйся ними у будівлі без стін.

Розкажи у вітер, що крає серце, де холодно пече після сніданку,
Де ти заховав усі свої парубочі надії;
Як ти за русе шовкове волосся покохав сумну парижанку,
А тепер кружляєш у вальсі з сестрою своєї бездії!

Випий філіжанку гіркої кави, скриви по-смішному обличчя -
Прояви будь-які живі емоції.
Ти згадай, як кожна наступна кохана цілувала у передпліччя,
А дарував усі свої вірші ти у цьому році їй.

Ти відверто напиши до щоденника: "настала втома",
Потім маркером зафарбуй з обох боків сторінки.
В усіх листах про продовження нагадує кома,
А в тебе крапка, і знов на столі захололи грінки.


Рецензии