***

— Хочеш, стану твоєю опорою?
— Ні, я твердо стою на землі.
— Хочеш, з твоїми бідами впораюсь?
— Ні, бо що ж ти залишиш мені?
— Хочеш, скупаю тебе у росах?
— Ні, бо купана вже не раз.
— Хочеш, срібло приховаю у косах?
— Ні, хай нагадує прожитий час.
— Хочеш, тебе  обніму і зігрію?   
— Ні, бо для цього достатньо світил.
— Хочеш, здійсню я любу твою мрію?
— Нічого не хочу від тебе, повір!
— Нічого-нічого? Й моєї любові,
Яку я готовий віддать сповна?
...Ти плачеш? Поклала кінець розмові?
— Іди, бо на тебе чекає сім'я.


Рецензии