Стереотипи

Суспільство нав'язало безліч правил.
Людей зробили „вільними рабами“.
Усі забули про поняття „право“
В погоні за життєвими скарбами.

З дитинства нам нав'язують ідеї
Про школи, інститути та роботи,
Про те, що світом правлять іудеї,
А в Штатах люди – повні ідіоти,

Що ми повинні слідувати моді,
Ходити під чиїмись прапорами.
На старість відкладати при нагоді,
Дивитись телевізор вечорами.

Робити все за гроші, щоб по блату,
Хабарникам примножуючи статки.
В роботі цінувати лиш зарплату,
Відкинувши бажання та задатки.

Суспільство в собі носить дивну силу
Нав'язувати людям певні норми,
Копати нашим поглядам могилу,
Над волею проводити реформи.

А воля – це не мітинги майданів,
Свободу відчуває духом сильний.
Під тяжістю нав'язаних „кайданів“,
Не варто говорити, що ти вільний.

© Забродський Олександр


Рецензии