Краса

ПО ЯГОДИ І ПО ГРИБИ,
У ЛІС ЗА БЕРЕЗОВИМ СОКОМ,
ХОДИЛИ РАЗОМ ВСІ ТУДИ
ІЗ РУДИКОМ МИ Й ХИЛОБОКИМ.

В ПОСАДЦІ СЛИЗЬКІ МАСЛЮКИ,
В ЛІЩИНІ-ЧЕРВОНА СУНИЦЯ,
ОСЬ ЗАЄЦЬ СИДИТЬ ПІД КУЩЕМ,
В НОРІ ЗАХОВАЛАСЬ ЛИСИЦЯ.

ТАМ БІЛКИ ГОРІХИ Й ГРИБИ,
НА ЗИМУ ЗАПАСИ ГОТУЮТЬ,
ЇМ БУДЕ,ЧИМ ЛАСУВАТИ,
ЯК ВІТЕР З МОРОЗОМ ЛЮТУТЬ.

І СТУКАЄ ДЯТЕЛ ПО КЛЕНУ,
ЗОЗУЛЯ РАХУЄ ЛІТА
У ЛІСІ,В ЛЮБУ ПОРУ РОКУ,
БУВАЄ КРАСА ЗОЛОТА.


Рецензии