Мама

Для людства не просто людина,
І Їй не потрібна реклама.
Це символ життя для родини –
Турботлива, любляча Мама.

В цім слові щось більше, ніж вічне,
Щось рідне для доньки чи сина,
Безмежне і навіть величне,
Бо в кожного Мама єдина.

А ми, «покоління прокляте»,
Забули, що Мама – це МАМА.
Цінуємо тільки при втраті,
А далі стандартна програма:

Ми плачемо, рвемо волосся.
«Чому? Це ж була моя Мати… »
І так вже у нас повелося,
Давай просто світ проклинати.

А де ми до цього? Раніше?
Коли Мама плаче за нами.
Якщо для дітей найніжніша,
Чому ми чіпляємось в рани?

Підвищити голос – це просто.
А «вибач» сказати – так складно.
У нас же цих Мам дев’яносто!
І можна кричати нещадно.

Заїхати хоч на хвилину?
Сказати «У мене все файно»?
Навіщо робити це сину?
Їй легше самій… Ну звичайно!

Навіщо для Мами підмога?
Та ні, краще просто гуляти.
Навіщо ця зайва тривога?
Нехай Мама просить у тата.

А ми, покоління нещасне, –
Лиш сиве волосся для Мами.
Цінуємо щастячко власне,
Коли Вона більше не з нами.

© Забродський Олександр


Рецензии