Кергэн идем кибетлэргэ...

Кергэн идем кибетлэргэ,
Курдем куркэм кулмэклэр -
Чирэм яшел ситсаларга
Тошкэн сары чэчэклэр.
Ин матурын сайлыйм диеп,
Кабат кабат эзлэдем,
Ситса кулмэклэр ярата
Эй, шатланыр энкэем.
Зурлыгы да ана таман,
Кесэсе дэ укалы, 
Чэчэклэренен тажлары
Хас та кояш нурлары. 
Бик тэ килешер бу кулмэк
Энкэем йозлэренэ...
...шунда гына хэсрэтлэрем
Тоштелэр ислэремэ...
Нилэрдэн генэ юаныр
Яралы йорэккэем...
Булэклэремне бирергэ
Юк бит хэзер Энкэем...

2013, июнь


Рецензии