Гриби

ГРИБИ

  Розкажу ось, дітки, вам,
Про смачні грибочки,
Ті, що в кошики до вас
Можна класти точно.
Щонайкращий - білий гриб!
Він - король у лісі…
Як знайдеш його, не схиб,
Зріж його на втіху.
Сміло в кошик ти клади
Товсті зеленушки,
Піддубень і маслюки,
Підберезовики, зморшки.
Не цурайся ковпака,
Рижика смачного
І строкатого зонта
Шукай край дороги…
Є опеньки на пеньках,
І луках барвистих,
Підосиновик – в  лісах,
Є ще печерички,
Сироїжечка луската
І синьо-зелена…
Грибів різних так багато,
Їх вивчати треба!..


Рецензии