Подарунок

Попросила баба Манька
Дідуся Івана:
-Ти купи мені путівку
 В далеку Іспанію.


Дуже хочу відпочити
Я по турпутівці!
Подивлюсь на заграницю...
Ну уступи жінці!


Назбираєм певну сумму,
Продамо корову,
Може, й позичимо  трішки-
Гроші- то полова!


Дід  Іван посмикав вуса
І промовив тихо:
-Прив"язалась з путівкою!
Справжнісіньке лихо!


Ти подумай головою
Де ота  Іспанія?
Може,ближче десь поїдеш?
Ну, хоча б в Анталію?


Правда, турки- лихі хлопці,
У них -революція.
Неспокійно і в Єгипті-
І жарко, й корупція!


Трішки ближче до Європи,
Так там же вода!
Ще втопишся ненароком,
То буде ж біда!


Пропоную інший вихід,
Дружино кохана.
Будеш ти відпочивати
І ввечері, й зрання.


Півгектара огороду
Будеш обробляти.
А корову я й без тебе
Буду доглядати!


Потім будуть помідори
І солодка втома.
Думай, що ти в Іспанії
Й сиди краще дома!


Зранку Манька на городі
Вже й не розпинається.
Ну, а потім на базарі
Кричить- надривається.


-Купіть,люди, огірочки
Й запашну суницю,
Бо мені потрібні гроші
Знов на заграницю!


Наторгую певну сумму,
Візьму діда Йвана,
Та й поїдем, подивимось
На оту Іспанію!
               
                2013 р.


Рецензии