Гафу итэрсенме...

Гафу итэрсенме икэн, Энкэм, эгэр,
Сонгы телэгенне Yти алмасам,
Елга булып кYз яшьлэрем ага,
Их, бу кадэр дэ жебек булмасам!

Башка вакыт сYзлэремдэ каты торам,
Тугрылыкнын белэм хакларын.
Тик, газиз Энкэемнен сонгы телэклэрен,
Тырышсам да, Yти алмамын...

"Миннэн калгач, еламагыз, балам",- диден
Каты итеп сонгы сYзлэрен.
Шулкадэр дэ авыр сынау калдырдын син,
Белэ торып, Yтенечен  YтэY  момкин тYгелен.

Энкэенэ авыр, еламаска кирэк,- дилэр,
Бик  Yтэргэ  тырышам да  сон  телэген,
Ачуланам кон дэ искэн жиллэргэ мин,
Шул  жиллэрдэн  генэ  тэгэрилэр  ачы  яшьлэрем...

 2013, июнь


Рецензии