Опитомяване на света

Ще се наредят нещата
в някой глупав, слънчев ден.
Ще се кротне всеки вятър,
ще утихне примирен.

По възпитани площади
мравки ще набиват крак -
без човешки барикади,
без "защо! какво! и как!"

Никакви бездомни псета -
всичко ще е в регламент.
Нищо мръсничко, което
да те стресне за момент.

Да те заболи отвътре
като кътник - лош и крив,
като хаймана-разпътник
да ти кресне, че си жив.

И тогава чудесата
ще са само стар рефрен.
Ще се наредят нещата...
Нека! Само че без мен!


Рецензии