Куй, юракни, уз холига куй

          ***
 Куй,юракни,уз холига куй
 Узи йиглаб,узи юпансин...
 Кара,ута, ширин сурар уй
 Шу лахза,оламингдан тонсин
 Тонсин,жаьми нагмаларидан
 Киска умрин шунча гашлаган
 Кисмат деган огмаларидан
 Кузларни кон билан ешлаган
 Уз оламида учсин,майли
 Аччик-чучук ишкин пичирлаб
 Инграмай,дард зурайган сари 
 Очсин,юлдузларга,какрок лаб
 Энди унга, елгизлик  ором
 На тун,на кун фаркини
 билмай
 Ахир,оламинг булгач бир кам 
 Не килсин, оламингдан кулмай?
 О,куринма,унга куринма
 Илохий ишк,расм-русмин бузиб
 Кузларига,ёш булиб инма!
 Азобинг алкар...эси озиб..          
          ***


Рецензии