Мен учун хам кулган, олам

***
Мен учун
      хам кулган, олам!
Мен учун
      хам унинг, ноз-у,ишваси!
О,афсунгар туйгу,
            сехрли калам
Уфк шивирин   
         аллаловчи хийласи
Тун васлига  туйган,
             тонг зеболаниб
Лаб тишлаб,
       кикраган,  у шукронаси
Ойна булок
        ширин пичраб, шипшиган
Илк севгим, 
        илк укпар, хаёл ноласи
О,бари, барисин,
                калб орзусида
Асраб, авайлаб,
             босиб жон танимга
Саралаб,
        пок хислар  тарозусида
Армугон этгум,
             жоним  Ватанимга!
          ***


Рецензии