Шоирлар

***   
Шоирлар, ижод богига кириб 
Даста-даста, гуллар терармиш 
Илхом булогидан симириб 
Сунгра, каламни тебратармиш

Менинг эса.. ижод  богим йук...
Йукдир, хатто,илхом булогим..   
Лекин, менга, карбало  илхак!   
Менда       унинг, куз-у,кулоги
 
Хар тун, зувлаб карбалоимга 
Учиб бораман..санчиламан!   
Уша кон котган балоимга 
Каддим куз-кузлаб янчиламан..
 
Ун беш  бошли  аждархоларим 
Хар бирин буйнига чирмашиб 
Хам чипор  бугма илонларим 
Куриб,  буралишин,аврашин..
 
Ийиб кетиб, бугиб томогин 
Лабин, узок-узок, сураман 
Жонга ором берган бу огу 
Маззасини, бехуш  сураман!

Тасма булиб, келар чаёнлар!   
Менга ун баравар келгудай! 
Ках-кахлайман деб,о,аёнлар!   Тулибсиз,ой ун турт кунгидай 

Кани,  курсатингиз,  кучингиз!   
Деб, нишига  куксим очаман..   
Мазза килинг,олинг  учингиз!   
Деб хасадлар зарбин кучаман 

Бир ёприлиб мазза киларлар..   
Улардан хам, купрок, мен узим!   Ожизлигин яна биларлар..   
Вулкон булиб,портласа  кузим!

Коинот.. котиб-котиб   кулар 
Очиб дарчаларин барисин 
Улардан ёгдулар ёгилар 
Илхом аталганнинг, сараси!   

Кучоклашар, жим-жималашиб 
Бор мехри,сехри-ла,  гижимлаб  Кисраб кетар,  устихон,ёшли 
Яна бехуш-бехуш,  очар лаб..
 
Какрок лабга, даво-бир томчи
Хамду айтдирганда екиши
Илгани- илохий сиртмокча
Тамошо киларди, енишим...

Кукга хар опчикканда, бир харф!   Ха...биргина харф.. тортик этар!   
Юрак вахмдан хаприккан сари 
Ой илволиб,юлдузга отар...
   
Юлдузлар эса, бир-бирига..   
Ойга бермаслик-чун,кийкириб 
Тикар ёкосин йиртигига 
Бир-бирдан, кизганиб,ушкириб..
 
Охир юрак, Зухро куйнида 
Кузин очиб,бир наъра тортар!   
У чикмасин деб, ут уйиндан 
Шошиб, юракни Ерга отар!

Ер кулар..кафтин тутар сабо 
Ва авайлаб, япрокка куяр 
У гулга,гул бумбулга, наво  Таралар,булбул жондан суяр.. 
 
Гул бу ишкга кушиб рашкини
Куз-кузламок, истаб жахонга 
Дур-гавхар-ла, бежаб ашкини
Тортик этар, Ватанжонига!
      ***


Рецензии