Хижрон, нега, шунча каргалган?

       ***
 Хижрон
 нега,
 шунча каргалган?
 Нахот, лаънатларга  яралган?
 Шуми,
 бардошининг
 киймати?
 Минг йиллик гамни кутаролган!
 Ахир,
 хижрон
 булмаганда ишк
 Хунига  ким,
 умр берарди?
 Азоб-у,
 кийнокка
 тулган рашк
 Куйини,
 ким хам,
 тингларди?
 Хижронни  каргама, хижрон ишк!
 Аламли,
 аччик лек,
 ута хуш
 У котиб,
 кузларингга ботиб
 Юрагингни,
 килмокда
  тафтиш...
    ***
      
      


Рецензии