Йук, чуккини орзуламадим

            ***
Йук,чуккини орзуламадим...
Бургутни хам, килмадим хавас 
Сукмок йулга хам уланмадим  Чакалакзорда, булмадим хас..   
Бог-у, рогларни хам кезмадим  Кимнидир кулига таяниб 
Ишк деб, эсимдан хам озмадим 
Буткул девонага айланиб 
Сезмадим на Ой-у, Куёшни 
Чикишини-ю,ботишини 
Ойна булокдайин куз ёшим   
Таъмини  кимдур тотишини..   
На йил-у,на ой-у,фаслни 
Утишини бир-бирин кувлаб 
На ёмон, на яхши асллар 
Даврасига кушилдим кувнаб 
Хеч нарса..хеч нарса билмадим  Билганим шу-когоз ,каламлар 
На шодлик,на гамни тан олдим 
Ижод берди ширин аламлар 
Киз-зик..мен хам одам булдимми?  Изгиринда гулдай сулдимми?   
Нега кимлигим билолмадим?   
Ё рух тугилиб-ла,улдими?   Нечун,нечун тирилолмадим?   
Кулбам остонасидан хатлаб...  Ха,телбайдим,мосуво карахт 
Тупрок ишки-ла,ёниб,додлаб 
Кулбаи вайронам ичига 
Жойлаб олган эдим жахонни 
Шу етарди..унинг кучига  Ищониб,жойлагандим онни!   
Хар лахзасин йилларга тенглаб  Улушимни юлиб олардим 
Тинимсиз ёзардим, кун,тунлаб  Бехушланардим-у,конардим 
Сайкаллаб, сабрим-ла ахдимни 
Кувват олдим ер-у,осмондан..   
Лаьл-ла бежаб, Ватан тахтини!   
Мазза килиб, кетдим оламдан!
        ***



























 
               


Рецензии