Каламим, аламим, каломим

        ***
Каламим,аламим,каломим...   О,накадар, ширин учликсан!   Сенга чексиз,мехрим,саломим  Лекин,мунча ужар,учлисан?   Гохо,сокин,сулим анхордай  Тинчсан,оламни гулга ураб  Гохо,сурон солиб аждардай  Хайкирасан,Ер-у,Кук титраб  Саралайсан, бирма-бир катин  Ёгилятган оппок хисларни  Туймок истаб, унинг рохатин  Хеч ким туёлмаган исларин  Гох мунглисан,тушкун,заъфарон  Ой-ю,юлдузларингни кучиб  Гох ута шух,ширин,пурмаъно  Гох девкелбат,гох уздан чучиб..   Гох унумли, туннинг нахрида  Тулгонасан тулкин мисоли  Гох зикрларинг охирида  Кузинг, уз конидан хиноли..   Сен-сумбула сувидек тиник!   Жимжимадор чакнок юлдуздек  Бирам ширин ашуланг, ёник  Худди садоли тог кизидек!   Яйра,мактовимдан,салгина  Мен мактамасам ким, мактайди?   Безор килдинг,киловриб гина  Нетай,мен хам сендай, нетайин..   Майли,хозир сенинг булогинг  Хазон япроклар билан тула..   Вактлар келар, гуллагай богинг!   Узиларсан, карздан бир йула!   Ватан олдидаги карзингдан!   Энг олий карз-олий арзингдан!   Пориллайсан, коинот узра!   Шукр килиб, берган нарзига!      

        ***      


Рецензии