Оймомо кизим

               ***

Сулим кеча,
ой уздан чикди,
Бокиб, ердаги шивир-шивирга. 
Кизиб, юрагига, кул тикди. 
Ва парча синдириб, отди ерга. 
Йилтираб, бу, ойнинг парчаси.
Шайдо булди-ю,ер конунига. 
Танлаб, аслзод ойимчасин-
Аяжонимнинг, кирмиш корнига..
Эртакми? Ха,онам эртаги...
Оймомо кизим  деб,алкаетиб..

Ох,минглаб, эртак ёздим, излаб...
Аяжонимни... шу эртагига
Багрига отилмокни кумсаб
Согинч азобининг эрмагига...
    .
    ***


Рецензии