Iванiвка

Я - з села Іванівка
В Уманському краї.
Раніше - Цеберманівка...
І кращого не знаю.

Там мама ще жива,
А батька поховали.
В волосях  сивина,
Бо сина теж не стало.
 
Тодосьова криниця
При в'їзді у село:
Цілющая водиця
Замулена давно.

Двохповерхова школа
Де з братом ми учились.
Людей любить довкола
Нас вчителі навчили.

Є пам'ятник величний -
Село,  хто визволяли:
Солдат,  за крок у вічність,
Застиг, щоб пам'ятали.

Граніт, а зверху - Зірка:
Для тих односельчан,
Хто не вернувся звідти.
Там є наш дід Іван.

Шевченко біля клубу.
(Дивились там кіно).
Шкода, таку споруду
Закинули давно.

На вулиці Калініна
Ми з братом виростали;
І на своє майбутнє
Нічого не гадали.

В юнацтві : Мінськ,навчання,
Курсантську школу знаєм.
Життя - не тренування,
Складніше все буває…

Та щось мені з роками
Все хочеться частіше
Приїхати до мами
Бистріше і бистріше.


Рецензии