Влiтку

   

В гаю зозуля закувала,
Співає жайворон пісні,
Красиво липа розцвітає,
Струмок петляє по траві.

Біжить роками із криниці
І живить лози і траву.
Складають сіно у копиці,
Щоб висихало у жару.

Хліба у полі пожовтіли,
Зерном налитий колосок.
Його проміння сонця гріли,
Стоїть зелений ще лісок.

По полю вітер розгулявся,
Колосся гне туди-сюди.
По житу хвилею пройшовся
Не наробив би він біди.

Пронісся степом і ярами,
В гаю листвою зашумів.
Не обійшлося і без драми,
Щадить нічого не хотів.

В гаю дерева гне, ламає,
Гілки нагнулись до землі,
Як звір реве і завиває,
Що чути, навіть, у селі.

Затих і стало знову тихо,
Неначе не було біди.
Таке буває часом літо
Згадав про це біля верби.


Рецензии
Понравилось - без подхалимажа!

Ерухимович Александр Леонидович   23.10.2013 11:44     Заявить о нарушении