Чёрт ховонта эс хёвел! Зажги ты в себе солнце!

ЧЁРТ ХОВОНТА ЭС ХЁВЕЛ!
ЗАЖГИ ТЫ В СЕБЕ СОЛНЦЕ!
(Лирика пансофийной поэзии)
     «Тем паян кичем эс, ман хёвелём…
     Тёлёкю пулмарё-и тюлек?
     Сивё сомахпа, тен, кюрентерчёсь?
     Пёртте килёшмест сана кун пек!»
          Валери Тургай. «Пуронатпор-ха». 1999, 105 с.

Кам вол, мён вол сан хёвелю?
Тёлёк пур-ши пирн хёвелён?
Нимле сомах кюрентеймё!..
Хёвел патне сьитмё сьиллю!

Сомаху сан ытла войсор –
Кусьмасть хёвел сьутне хирёк!
Чун хавалу сан пит халсор;
Сьук пёлтсен начар сьанталок!

Чим-ха, чим! Уярту пултор
Сан чунунта ялан. Сьунтор
Коварло остон пусьунта.
Сьухалчё Сьесьпёл чёрунта!

Сьёрпе пёлт хушшинче сьолкусь
Иксёлми – ил кирлё таран
Коварло хёвте усьлохран.
Чёрт ховонтах хёвел-сьункось!

17.06.2013.


Рецензии