Matika s kriedou

W Koszickom kraji a na Slowensku
Stretol som diewcza zazraczne hesku.
Je ako wila — krasou bohata,
Smeje sa zo mn’a dusziczka zlata.

Czo uz porobim, preziwam waszen’.
Teba princezno, weru som nasziel!
Chcem letiet’ k Tebe roky w ustrety,
Ako wo wesmire letia komety.

Zastaw sa mila, draha Martina,
Diewczina kraska, ma atraktiwna.
Tisic chalanow bledne pred tebou!
Tisic plus jeden. Matika s kriedou?


Рецензии