Це ще не вiтер...

Це  ще  не  вітер - 
тільки  вітреня:
листки  осик  легесенько  торкнуло
навпомацки,  несміло,  навмання,
і в прОжилках  заплуталось,  заснуло...

І  це  не  вітер,  - 
тільки  вітерець:
прийшов  тихенько, притуливсь до липи,
і стежкою швиденько навпростець! 
Й дитиною в долині тихо схлипнув.

Та  й  це - не  вітер: 
вибіг  з-за  гори,
мов  парубок-пустун,  грайливий  легінь.
Калина  засоромилась, горить...
А явори собі віддихують  полегко.

Аж раптом - гамір, 
свист,  переполох!
Враз  вІльха  вІльху  нахиляє,  креше!
І  зойк  сорок - в  розгойданий  полон!
І  чорні  гнізда  світяться,  мов  решето.

Ооо!  Це  вже  -  вітер! 
М"язовий  нестрим.
Боріння.  Біг.  Розлюченість.  Змагання.
Готовність  все  дощенту  рознести -
й  перемогти!..  Без  остраху  й  вагання.


Рецензии
Чудовий вірш, Свєтлано!
Традиційна українська ліричність, динаміка, що потроху набуває...
)))))

З пошаною,
Віталій

Нерыдайидальго   16.07.2013 21:09     Заявить о нарушении
Дякую щиро!

З повагою -

Светлана Похилько   16.07.2013 22:16   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.