Лета на сене

... Ці спалі вы хоць кольвечы на сене? Калі не, то шмат чаго згубілі...
Яно-та, канечне, ня белая пуховая пасьцель. Тут зусім іншае...

Хіба можна з чымсьці параўнаць
водар-пах усяго суквецьця лугавых красак,
што ўвабраны ў невялічкай копначцы сухое травы на гарышчы!..

Сена патыхае цеплынёй-гарачынёю,
назапашанай травою пяшчотай-ласкаю летняга сонейка.
Пад раньне, калі яно выбіраецца з-за далёкіх лясоў,
заліваючы навакольле дзівосным ружаватым сьвятлом,
пачынаюць весьці свой штодзённы сьпеўны рэй пеўні,
спаборнічаючы хто больш гарласты.

З прырэчных лугавінаў-нізінаў
падымаюцца пасмы сівога малочнага туману.
Лёгкі вятрыска даносіць на гарышча над сенцамі
сьвежы водар ўрасянае, памаладзелае занач зямлі. 

Чутно як за хатаю (рып-рып-рып)
скубе сакавітую зялёную травіцу конь...
Вёска паволі абуджаецца да новага дня...


Ю.Півуноў


Рецензии
Вот интуитивно чувствую, что красивое произведение, но не зная
языка, очень сложно прочитать так, как хотелось бы.
Как же быть в такой ситуации?

С уважением

Нина Матрохина   04.10.2013 10:50     Заявить о нарушении