Худочон худуш медона дар хавои суруд!

Карди-карди ёр бахона,
Маро кардай ёр девона,
Охи кай меёй ба хона,
Ало ай мохи ягона,
Ошики зори ту манум,
Худочон худуш медона.

Ба ду чашми сиёхи ту,
Ба рухсори чу мохи ту,
Ба абруи каманди ту,
Ба кади дилписанди ту,
Манам шайдову афсона,
Худочон худуш медона.

Ба ноз-нозу карашма,
Ба он кошу ба он сурма,
Ба хар тири нигохи ту
Ба зулфи шабсиёхи ту
Манам мафтуну парвона,
Худочон худуш медона.

То ба кучохо давидам,
Дар олам мислат надидам,
Бас рангин гашта хаётам,
Чи бахте бар ту расидам,
Мухаббатам човидона,
Худочон худуш медона!


Рецензии