Ехалi дахаты ды трапiлi у сваты

- Хто iдзе?
- Свае мы, з вёскi!
Дзед Вiнцук, унук дарослы.

- Што нясеце?
- У торбах - зерне,
Мера жыта, рысу жменя.

- Дзе былi?
- Кiрмаш у Крэва,
Гандлявалi цацкi з дрэва.

- А гаворыце?
 - Заўжды, панове,
На сваёй звычайнай мове.

- Чые будзеце, жаўнежы?
- Дык нам цяпер
Увесь край належыць!
Рэвалюцыйныя салдаты!
- Што казаў той дурнаваты?

- А што краiна?
Дык сёння гаварылi,
Што Польшчу вашу раздялiлi.

- А як жыць?
Пры новай уладзе?
Колер вельмi не ў пагадзе.
За свае iзноў за краты?

Зрання была Польшча,
Увечар - Беларусь.
- А што ж будзе далей?
- Налiвай, Пятрусь.

Сяргей Брандт,  15.05.2013               


Рецензии