Що таке кохання?

Що, в біса, називається «коханням»?
Посилене серцебиття, «метелики у животі»,
Почервоніння щік, тремтіння рук чи ніг,
То, люди, називається «бажання»,
Дарує кайф, розрядку  в буденній пустоті.

А що ж є, все таки,  кохання?
Коли пара разом вже досить давно,
Коли пройшли вже стадію бажання,
А вільний час проводять разом все одно?
Діляться самим потаємним,
І все у них є взаємним.
Кохання?!  Чи залежність, симбіоз,
Відсутність простору для власних гроз.

Може кохання, коли любиш за щось?
За зовнішність, розум, характер,
Хіба то не компенсація чогось?
Щось не вмієш, а половинка в тому майстер.

Ще часто «коханням» називаємо ми,
Коли є піклування, вдячність та ніжність
З кожної причасної сторони,
Кохання? Чи батьківсько-детяча єдність?
Стосунки, де багато забов`язань та неволі,
Де кожен шукає кращої долі…


Отже, що таке кохання, мені невтямки,
Плід книг, серіалів та іншої нудьги,
І кожен вірить, мріє, шукає його потайки,
А як «знайде», будує неволі зашморги.


Рецензии