Коли життя здавалось пеклом...

Коли життя мені здавалось пеклом
Тим, що не має меж і каяття,
Мене знайомі повели до церкви,
Щоб якось навернути до буття.

То церква не моя, не православна –
Євангелістів збори, їх душа…
Та я в плачу, неначе Ярославна,
З неясним розумом за ними тінню йшла…

Людей багато… з проповіддю пастир…
Мене зустріли радо, мов свою,
Почесне місце дали сестри й браття –
Неначе я не в церкві, а в Раю…

Слова лунали голосно і чітко –
Про серце материнське та тепло,
І я не вчулась – відступило лихо,
Із серця відступило, відлягло…

Багато часу сплинуло відтоді,
У церкві тій я більше не була –
В свою ходжу.  І свічки при нагоді
Становлю Богу. Ось такі діла…

Нехай мене пробачить наш Єдиний,
Преславний Боже, Трійця Пресвята,
За те, що у біді  до Нього лину,
Та забуваю гірко у свята…


Рецензии
Да уж...умеют эти евангелисты замутить голову. Не наше это...

Ирина Котельникова   14.12.2014 17:24     Заявить о нарушении
Спасибо за комментарий, Ирина. Вдохновения Вам и успехов!

Татьяна Боровая   15.12.2014 14:32   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.