Лiтнi днi

    

Пшениця в полі визріває,
Налите в колосі зерно.
Співати жайворон злітає
Далеко чути спів його.

Зерно під сонцем визріває,
Вбирає світло і тепло,
Як силу колос набирає,
Додолу хилиться стебло.

Пшеницю вітер коливає,
По лану хвилею біжить,
Стебло із колосом качає,
Повітря в спеку мерехтить.

Все літом буйно розцвітає,
Щоб були гарні врожаї.
Пшениця, жито визріває
У літні сонячні ці дні.

Згадав ставок, зелені верби,
Вода в криниці як шумить.
Пив воду з неї я роками,
Де явір листям шелестить.

Красою літньою милуюсь,
Її у серці збережу.
Цвітінням липовим любуюсь
Оцим роки уже живу.


Рецензии