Юлияна Донева - Надеждата не трябва да умира

НАДЕЖДАТА НЕ ТРЯБВА ДА УМИРА

Ти казваш че  „Пътеки не личат
ни към Ада, нито пък към Рая.
На хората надеждите мълчат...“
Не съм съгласна, нека си призная.

Какви са тези мисли безутешни?
Какви са тез отчайващи слова?
Нима не са те, Богохулни, грешни?
Или е отстъпление това?

От бедите изход се намира.
Нали човек, за туй е  - да мечтае.
Надеждата не трябва да умира,
че има Бог, той път ще начертае.

И въпреки незгодите – напред!
Щом Бог - Любов е, то бъди му верен.
Звездите гледай с поглед на поет
и не мисли за Луцифера черен.


Докато в нощта блести луната
и закачливо мигат там звездите,
мисли си: „Надделява красотата...“
И път зелен отваряй на мечтите.


Рецензии