Будзяш Верай багаты

Дождж ідзе і ідзе,
І спыніцца не можа.
Няма места вадзе.
Што тут робіцца, Божа?

Цэлы край у бядзе:
Пазнасіла будынкі,
Дождж ідзе і ідзе,
Бачу я кіназдымкі.

Пакаранне за што?
За якое каханне?
І жывоя - нішто,
Бо няма пакаяння.

Люды думаюць так:
Чым мы горшы за Бога?
І зрабілі бардак,
І прапала дарога.

І Зямля на дыбы
Паднялася ад болі,
І разгублены мы,
І баліць як ніколі.

Бо забылі з бядой,
Што патрэбна, што свята...
Зарасла лебядой
Бацькоўская хата.

І сумлення няма:
Слепяць грошы нас, грошы,
Дзе ад болі слава-
Сёння той не харошы.

Я сцяжынкай іду,
Дзе ўсё мне знаёма,
Дзе ўсе на віду
Каля нашага дома.

Тут ніхто не чарніць,
Бо знаёмыя хаты.
На зямлі сваёй жыць-
Будзеш Верай багаты!


Рецензии
За что атаковать поэта, за что его расстреливать в глухом лесу? За душу, за правду! Стихотворение хорошее, горячее и понятное. Спасибо вам!Будем богаты верой!

Ольга Гелунова   06.07.2013 00:41     Заявить о нарушении
Спасибо,Ольга!Без Веры жить нельзя!С Уважением!

Иосиф Беганский   06.07.2013 01:08   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.