Бягство

Тази нощ,
в полунощ,
ще избягам навън,
срещу целия свят ще застана!
Ще забравя за теб,
за спокойния сън...
Само път. И душа като рана!

Ще протегна ръце
и крилете под тях
ще ме вдигнат напред и нагоре -
там, където във сънища светли видях
оня връх, като мен непокорен.

И ще търся
през цялата дъхава нощ -
нечовешки свободна и дива.
На живота си нов
от суровата мощ
до разсъмване чак ще отпивам.

А когато,
облян от червена зора,
се покаже денят на завоя,
ще се върна при теб -
като ангел добра,
и през целия ден ще съм твоя...


Рецензии