Паэт

       Паэт з паперай і алоўкам,
     Бяссоннем змораны, сядзеў,
     Прыдумаць верш, вясёлы, лоўкi,
     Сваiм чытальнікам хацеў.
 
     Складаць iмкнуўся, каб па часе,
     Каб спадабацца чытачам,
     Ды толькі верш не атрымаўся.
     Чаму?- не ведаў нават сам.

     Пачаў пiсаць пра снег iскрысты-
     Кiслотны-кажуць- ён iдзе.
     Прасiла рыфма рэчак чыстых-
     Не засталося iх нiдзе!

     Мiльгнулi ямбы пра крынiчку-
     Нуклiды-ведаў- там знайшлi.
     Зваў чытачоў у лес чарнiчны-
     Яны ў "зону" не пайшлi.

     Не шкадаваў бы фарбаў розных,
     Каб апiсаць вясной палi,
     Ды чуў, што там нябачны стронцый
     Рассеяў вецер па раллi...

    


Рецензии