Такова ни е времето

Божичко, колко е скапано времето!
Хората станаха подли и зли.
Завист и клюки решават проблемите.
А любовта е бленика с бодли.

Целият свят е зловонно бунище,
всеки по всекиго мята боклук.
Дявол предвзет греховете ни нищи
и не допуска в защита ни звук.

Бях се зарекла да гоня неврозата
и да не влагам във думите гняв.
Ала къде ли е Принцът със розата?
Той за незримото беше тъй прав!

Малкият скри се на тази планета,
всеки с която би имал контакт.
И завеща ни да пазим в сърцето
болка и ярост, и злоба, и яд.


Рецензии