ДУМИ ПРО МАМУ

  Як грім серед ясного неба
Ця думка спіткала мене:
Як житиму, мамо, без тебе,
Як підеш  колись в неземне?!
До кого зверну свої очі
В годину лиху у житті?
Від кого почую пророчі
Поради слова в доброті?
І тут же догнала вже  інша…
Ця  дума ще більш  обпекла!
І стало на серці ще гірше:
Сьогодні  її не вітав…
Душею  відчув я   провину,
Прости мене, мамо, прости!
До тебе спішу… На стежини,
Де  шастя будують мости.
Де голос матусин лунає,
Де мальви, де хліб у печі,
Де руки єдині ласкаві
У  себе відчую я на плечі…
Як хороше бути удома!
Прости мене, мамо... Прости!
Я дякую Богу  за маму,
А мамі – за щастя рости…


Рецензии