Укра на

Україна – то лани і гори,
То сади, ліси, степи, поля…
То єдина наша з вами доля,
То є наша рідная земля

Край дороги у степу широкім
Притулилася калинонька рясна
Мов дитя мале на самотині,
Мов дівчина – зоренька ясна

Котить хвилі буйний Дніпр широкий,
Соловей заливчасто співа
І не знаю, що то є за мука,
Що від жалю серце розрива

В полі там кургани височіють,
А під ними сплять ті козаки,
Що від ворога-то страху наводили…
Сплять-дрімають славнії сини…

Шелестить ледь чутно тут діброва,
Гай шепоче тихим вітерцем…
І здається, чарівна розмова
Заворожить, опов’є тебе…

А уранці, в полі, ген за обрій
Видно кожну крапельку роси
Наче крупних діамантів розсип
Неописаної досі ще краси…

Україно! Доле моя гірка!
Я люблю тебе до забуття
І я вірю, що з тобою разом
Ми увійдем в світле майбуття!


Рецензии