Юлияна Донева - Счетоводство

СЧЕТОВОДСТВО

Сякаш кокошки кълват,
тъй чатка дъждът по стъклата.
Детето, съпругът ми, спят -
кротичко дишат в кревата.

Аз не спя... заслушана в капките,
стоя неподвижна, не шавам.
Пред мен са разпръснати папките,
сметките уж ще оправям.

Омръзна ми туй счетоводство,
понякога хваща ме яд.
Да беше поне производство,
че да видя от туй резултат.

От пусто в празно наливам,
вечно затрупана с папки.
Зарязвам ги и заспивам.
Вън тупкат дъждовните капки..


Рецензии